Groene kool stamppot

Groene kool stamppot is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht. Het is een eenvoudig gerecht dat gemaakt wordt met gekookte aardappelen, groene kool en een klontje boter. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor groene kool stamppot.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen

– 500 gram groene kool

– 2 eetlepels boter

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

2. Snijd de groene kool in dunne reepjes en kook deze in een andere pan met een klein beetje water. Kook de kool tot deze gaar is.

3. Giet de aardappelen en de kool af en voeg de boter toe. Stamp de aardappelen en de kool met een aardappelstamper tot een puree.

4. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

5. Serveer de stamppot met een klontje boter.

Eet smakelijk!

Groene kool stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven