Groene erwten

Groene erwten zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we groene erwten om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken. We combineren de erwten met knapperige groenten, kruiden en een lekkere saus om een smakelijke maaltijd te creëren. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om groene erwten te genieten.

Recept voor Groene Erwten

Ingrediënten:

– 2 kopjes groene erwten

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 ui, gehakt

– 1 paprika, in blokjes gesneden

– 1 wortel, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje tomatensaus

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, wortel en kruiden toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

3. Voeg de groene erwten toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de tomatensaus en het water toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel het gerecht over een ovenschaal en zet het 20 minuten in de oven.

7. Serveer warm met rijst of brood.

Groene erwten

Geef een reactie

Schuiven naar boven