Groene asperges met zalm

Deze heerlijke groene asperges met zalm is een perfecte combinatie van smaken. De zalm is licht gebakken en de asperges zijn gekookt en gegarneerd met een lekkere citroen-dille saus. Het is een eenvoudig en gezond gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram groene asperges

– 200 gram gerookte zalm

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel dille

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout toe.

2. Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.

3. Kook de asperges in het kokende water gedurende 5-7 minuten.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm gedurende 3-4 minuten.

5. Meng het citroensap, de dille, zout en peper in een kom.

6. Giet de asperges af en verdeel ze over twee borden.

7. Verdeel de zalm over de asperges en giet de citroen-dille saus erover.

8. Serveer direct.

Groene asperges met zalm

Geef een reactie

Schuiven naar boven