Griot

Griot is een traditionele Haitiaanse gerecht dat bestaat uit gebakken varkensvlees. Het is een populaire maaltijd die vaak wordt geserveerd met bijgerechten zoals rijst, bonen en salade. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en een heerlijke smaak heeft. Hier is een recept voor Griot dat u thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 pond varkensvlees, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels uien, fijngehakt

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels citroensap

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel nootmuskaat

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg het varkensvlees toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de knoflook, uien, koriander, citroensap, zout, peper, komijn, kurkuma, gemberpoeder, chilipoeder, kaneel en nootmuskaat toe en roer goed.

4. Voeg het water toe en laat het gerecht 10 minuten sudderen.

5. Serveer het gerecht met rijst, bonen en salade.

Geniet van je Griot!

Griot

Geef een reactie

Schuiven naar boven