Gravad lax

Gravad lax is een traditionele Scandinavische gerecht dat bestaat uit gerookte zalm die is gefermenteerd met zout en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. In dit recept leer je hoe je gravad lax kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 1 kleine zalmfilet

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 1 eetlepel dille

– 1 eetlepel koriander

– 1 eetlepel peper

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilet op een bakplaat en bestrooi met het zout, suiker, dille, koriander, peper en knoflookpoeder.

3. Giet de olijfolie en citroensap over de zalm en zorg ervoor dat deze goed bedekt is.

4. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is.

5. Serveer de gravad lax met wat aardappelpuree en groenten. Geniet ervan!

Gravad lax

Geef een reactie

Schuiven naar boven