Goulashsoep

Goulashsoep is een heerlijke, hartige soep die een perfecte maaltijd is voor een koude winteravond. Het is een klassieke Hongaarse soep die wordt gemaakt met rundvlees, paprika, uien, tomaten en kruiden. Deze soep is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor goulashsoep.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de uien, knoflook, paprika’s, tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm, zout en peper toe. Roerbak de groenten en kruiden gedurende 5 minuten.

2. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook.

4. Laat de soep zachtjes koken gedurende 30 minuten.

5. Serveer de goulashsoep met wat brood of crackers.

Eet smakelijk!

Goulashsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven