Goulash rundvlees

Goulash is een klassiek Oostenrijks-Hongaarse gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle stoofpot die gemaakt wordt met rundvlees, paprika, uien, tomaten en kruiden. In dit recept wordt gebruik gemaakt van rundvlees, wat een heerlijke, sappige smaak geeft aan de goulash.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml runderbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, paprika’s, tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe. Roerbak alles ongeveer 5 minuten.

2. Voeg de runderlappen toe en bak deze aan alle kanten bruin.

3. Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de goulash op een laag vuur ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven.

5. Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree.

Goulash rundvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven