Goulash hongaars

Goulash Hongaars is een klassieke Hongaarse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van deze stoofschotel bestaat uit gehakt, uien, paprika, tomaten, knoflook en kruiden. Deze ingrediënten worden samen met wat bouillon gekookt tot een sappige, smaakvolle maaltijd. Hieronder volgt het recept voor Goulash Hongaars.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 liter runderbouillon
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul.

3. Voeg de uien, paprika’s, tomaten en knoflook toe en bak dit nog een paar minuten mee.

4. Voeg de kruiden toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur lager en laat het gerecht ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen.

7. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

8. Verdeel het gerecht over ovenschaaltjes en zet deze in de oven.

9. Bak de goulash in ongeveer 20 minuten gaar.

10. Serveer de goulash met wat rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Goulash hongaars

Geef een reactie

Schuiven naar boven