Gorditas

Gorditas zijn een heerlijk Mexicaans gerecht dat bestaat uit kleine, dikke tortilla’s die worden gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten. Ze zijn een populaire snack of maaltijd en kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en toppings. In dit recept leer je hoe je gorditas kunt maken met een klassieke vulling van gehakt, bonen en kaas.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 8 gorditas

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de bonen, komijn, chilipoeder, koriander, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

4. Verdeel het gehaktmengsel over de gorditas en bestrooi met de geraspte kaas.

5. Leg de gorditas op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten is.

6. Serveer de gorditas met je favoriete saus en toppings. Eet smakelijk!

Gorditas

Geef een reactie

Schuiven naar boven