Gordita

Gordita is een traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een kleine, dikke tortilla die wordt gevuld met verschillende ingrediënten. Het is een heerlijke snack of maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier om de smaken van Mexico te ervaren. In dit recept leer je hoe je een gordita met kip en kaas kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kleine maïs tortilla’s

– 1 kipborst, gekookt en in kleine stukjes gesneden

– 1/2 kop geraspte kaas

– 1/4 kop zure room

– 1/4 kop salsa

– 1/4 kop gehakte ui

– 1/4 kop gehakte paprika

– 1/4 kop gehakte jalapeño

– 1/4 kop gehakte koriander

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe.

3. Voeg de ui, paprika, jalapeño, koriander en kip toe en bak tot de groenten zacht zijn.

4. Voeg de salsa toe en laat het mengsel nog een paar minuten koken.

5. Verdeel het kipmengsel over de twee tortilla’s en bestrooi met de kaas.

6. Bak de gordita’s in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten is.

7. Serveer de gordita’s met zure room en extra salsa.

Eet smakelijk!

Gordita

Geef een reactie

Schuiven naar boven