Goedangan

Goedangan is een traditionele Indonesische maaltijd die bestaat uit een mengsel van rijst, groenten, vlees en kruiden. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt een recept voor Goedangan.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rijst

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chili poeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje gesneden wortelen

– 1/2 kopje gesneden paprika

– 1/2 kopje gesneden champignons

– 1/2 kopje gesneden kipfilet

– 1/2 kopje gesneden garnalen

– 1/2 kopje gesneden pinda’s

– 1/2 kopje gesneden kokos

– 1/2 kopje gesneden koriander

– 1/2 kopje gesneden lente-uitjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, chili poeder, zout en peper toe. Roerbak de ingrediënten gedurende 2-3 minuten.

2. Voeg de wortelen, paprika, champignons, kipfilet, garnalen, pinda’s, kokos, koriander en lente-uitjes toe en roerbak alles gedurende 5-7 minuten.

3. Voeg de rijst toe en roerbak alles nog eens gedurende 2-3 minuten.

4. Voeg vervolgens 1 kopje water toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de Goedangan met wat extra koriander en lente-uitjes.

Eet smakelijk!

Goedangan

Geef een reactie

Schuiven naar boven