Gnocchi is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemaakt wordt van aardappelen, bloem en eieren. Het is een lekker en eenvoudig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke gnocchi met een saus van tomaat en basilicum kunt maken. Dit gerecht is een echte klassieker en is perfect als lunch of als avondmaaltijd.
Ingrediënten:
– 500 gram aardappelen
– 200 gram bloem
– 2 eieren
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 400 gram tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels gehakte basilicum
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Kook de aardappelen in een pan met water en zout. Laat ze afkoelen en schil ze.
2. Maal de aardappelen in een keukenmachine of stamp ze fijn met een aardappelstamper.
3. Voeg de bloem, eieren, zout en peper toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.
4. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd deze in kleine stukjes.
5. Kook de gnocchi in kokend water met zout tot ze boven komen drijven.
6. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui.
7. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
8. Voeg de gekookte gnocchi toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.
9. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en garneer met de gehakte basilicum.
Eet smakelijk!