Gnocchetti

Gnocchetti is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een kleine, knapperige pasta die vaak wordt geserveerd met een saus van tomaten, kaas en kruiden. In dit recept maken we gnocchetti met een saus van tomaten, knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram gnocchetti
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de gnocchetti toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat 5 minuten zachtjes koken.

4. Giet de gnocchetti af en voeg toe aan de saus. Roer goed en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel de gnocchetti over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Gnocchetti

Geef een reactie

Schuiven naar boven