Glutenvrije appeltaart

Glutenvrije appeltaart is een heerlijke traktatie die iedereen kan genieten. Het is een lekkere, gezonde optie voor mensen met een glutenintolerantie. Met deze recept kun je een heerlijke glutenvrije appeltaart maken die iedereen zal smullen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes glutenvrije bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje koude boter

– 1/2 kopje suiker

– 1 ei

– 1 theelepel vanille extract

– 2-3 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden

– 1/4 kopje bruine suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1/4 kopje walnoten, gehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt.

4. Voeg de suiker, ei en vanille extract toe en kneed het tot een deeg.

5. Vet een taartvorm in en druk het deeg erin.

6. Leg de appelplakjes op het deeg.

7. Meng de bruine suiker, kaneel en walnoten en strooi het over de appelplakjes.

8. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Laat de taart afkoelen en serveer.

Glutenvrije appeltaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven