Gluten en lactosevrij

Gluten- en lactosevrij eten is een goede manier om gezond te eten en tegelijkertijd je allergieën te vermijden. In dit recept maken we een heerlijke, gluten- en lactosevrije maaltijd die je hele gezin zal smaken. We gebruiken verse groenten, kruiden en een paar andere ingrediënten om een smakelijke maaltijd te maken die iedereen kan genieten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 blikje tomatenblokjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 kopje glutenvrije pasta

– 1 kopje glutenvrije kip, in blokjes

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 1/4 kopje verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de paprika, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de glutenvrije pasta, kip, kikkererwten en 1/2 kopje water toe. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

5. Verdeel de maaltijd over 4 borden en garneer met de verse peterselie. Serveer direct.

Gluten en lactosevrij

Geef een reactie

Schuiven naar boven