Gierst

Gierst is een heerlijk, veelzijdig ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept combineer ik gierst met groenten, kruiden en een lekkere saus om een smakelijke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 1 kop gierst
– 2 kopjes water
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kop olijfolie

Bereidingswijze:

1. Breng het water aan de kook in een grote pan. Voeg de gierst toe en laat het 10 minuten koken.

2. Verwarm de olijfolie in een andere pan en voeg de ui, knoflook, paprika, komijn, kurkuma en paprikapoeder toe. Bak de groenten en kruiden 5 minuten.

3. Voeg de gekookte gierst toe aan de groenten en kruiden en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout.

4. Laat de gierst nog 5 minuten koken en serveer warm.

Gierst

Geef een reactie

Schuiven naar boven