Gezonde lasagne

Lasagne is een heerlijk gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een gezonde lasagne kunt maken met veel groenten en een lekkere kaassaus. Deze lasagne is een perfecte maaltijd voor het hele gezin en is ook nog eens gezond. Je kunt de lasagne maken met verschillende groenten naar keuze, zoals courgette, paprika, aubergine en champignons. De kaassaus maak je met magere kwark en geraspte kaas. Deze lasagne is een heerlijke maaltijd die je helemaal naar je zin maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 courgettes, in plakjes
– 2 paprika’s, in plakjes
– 1 aubergine, in plakjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel olijfolie
– 250 gram magere kwark
– 100 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de groenten toe en laat het geheel nog 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

5. Vet een ovenschaal in en leg hier een laag lasagnebladen in. Voeg hier een laag van het gehaktmengsel aan toe en verdeel hier de helft van de kaas over.

6. Leg hier weer een laag lasagnebladen op en voeg hier een laag van het groentemengsel aan toe. Verdeel hier de rest van de kaas over.

7. Leg hier weer een laag lasagnebladen op en voeg hier de kwark toe. Verdeel hier de rest van de kaas over.

8. Bak de lasagne in de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

9. Serveer de lasagne met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Gezonde lasagne

Geef een reactie

Schuiven naar boven