Gevulde tomaten

Gevulde tomaten zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een zomerse dag, omdat het licht en verfrissend is. Deze gevulde tomaten zijn gevuld met een mengsel van gehakt, ui, knoflook, kruiden en kaas. Het is een heerlijk en smakelijk gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 4 grote tomaten

– 200 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel Italiaanse kruiden

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kop geraspte kaas

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bovenkant van de tomaten en verwijder het vruchtvlees.

3. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, kruiden, zout en peper.

4. Voeg de kaas toe en meng alles goed.

5. Vul de tomaten met het gehaktmengsel.

6. Plaats de tomaten in een ovenschaal en giet de olijfolie erover.

7. Bak de tomaten in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Serveer de gevulde tomaten warm.

Gevulde tomaten

Geef een reactie

Schuiven naar boven