Gevulde puntpaprika’s

Gevulde puntpaprika’s zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een lekkere manier om groenten te eten en je kunt er eindeloos mee variëren. In dit recept gebruiken we gehakt, rijst, ui, knoflook, paprika en tomaten om de puntpaprika’s mee te vullen. Deze gevulde puntpaprika’s zijn een heerlijke maaltijd die je met je gezin kunt delen.

Ingrediënten:

– 4 puntpaprika’s
– 250 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 paprika, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 kopje rijst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomatenblokjes toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de rijst, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door.

5. Vul de puntpaprika’s met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.

6. Bak de gevulde puntpaprika’s in de oven gedurende 25 minuten.

7. Serveer de gevulde puntpaprika’s met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Gevulde puntpaprika’s

Geef een reactie

Schuiven naar boven