Gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis, of als je gasten hebt. De gevulde puntpaprika’s zijn gevuld met een mengsel van gehakt, rijst, uien, knoflook, paprika, tomaten en kruiden. Dit alles wordt gekookt in een saus van tomatenpuree, olijfolie en kruiden. De gevulde puntpaprika’s worden afgemaakt met kaas en gebakken in de oven. Hieronder volgt het recept voor gevulde puntpaprika.

Ingrediënten:

– 4 puntpaprika’s
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 kopje rijst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenpuree
– 1 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan.

4. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

5. Voeg de paprika, tomatenblokjes, rijst, paprikapoeder, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het gehaktmengsel over de puntpaprika’s en leg deze in een ovenschaal.

8. Bestrooi de gevulde puntpaprika’s met de geraspte kaas.

9. Bak de gevulde puntpaprika’s in de oven gedurende 25 minuten.

10. Serveer de gevulde puntpaprika’s met een salade.

Gevulde puntpaprika

Geef een reactie

Schuiven naar boven