Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een geweldige manier om je groenteninname te verhogen en je maaltijd te verrijken met een heerlijke smaak. In dit recept gebruiken we gehakt, rijst, uien, knoflook, paprika’s, tomaten en kruiden om een heerlijke gevulde paprika te maken.

Ingrediënten:

– 4 grote paprika’s
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 kopje rijst
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

3. Bak het gehakt in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot het gehakt gaar is.

4. Voeg de rijst, tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door.

5. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.

6. Bak de paprika’s in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de paprika’s gaar zijn.

7. Serveer de gevulde paprika’s warm met een salade of andere groenten.

Gevulde paprika’s

Geef een reactie

Schuiven naar boven