Gevulde koeken

Gevulde koeken zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker zoet en heerlijk knapperig. Met dit recept kun je zelf gevulde koeken maken die je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 75 gram suiker
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 1/2 theelepel zout
– Vulling naar keuze (jam, chocolade, noten, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, ei, bakpoeder, vanille extract en zout in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een glad geheel.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 5 mm.

4. Steek met een koekvormpje rondjes uit het deeg.

5. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Druk in het midden van elk rondje een klein kuiltje.

7. Vul de kuiltjes met de vulling naar keuze.

8. Bak de koeken in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

9. Laat de koeken afkoelen en geniet ervan!

Gevulde koeken

Geef een reactie

Schuiven naar boven