Gevulde kalkoen amerikaans

Gevulde kalkoen Amerikaans is een heerlijk en traditioneel gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. Het is een heerlijke combinatie van kalkoen, groenten, kruiden en sauzen die samen een smakelijke maaltijd vormen. In dit recept leer je hoe je een gevulde kalkoen Amerikaans kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kalkoen van ongeveer 4 kg
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 el olijfolie
– 2 el boter
– 2 el kippenbouillon
– 2 el gedroogde tijm
– 2 el gedroogde oregano
– 2 el gedroogde salie
– 2 el gedroogde rozemarijn
– 2 el gedroogde peterselie
– 2 el gedroogde basilicum
– 2 el gedroogde dragon
– 2 el gedroogde majoraan
– 2 el gedroogde piment
– 2 el gedroogde komijn
– 2 el gedroogde koriander
– 2 el gedroogde paprikapoeder
– 2 el zout
– 2 el peper
– 2 el bloem
– 2 el tomatenpuree
– 2 el Worcestersaus
– 2 el azijn
– 2 el honing
– 2 el mosterd
– 2 el ketchup

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet de binnenkant van de kalkoen in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

3. Verwarm de boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de wortel en selderij toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg alle kruiden toe en bak nog een paar minuten. Voeg de bloem toe en roer goed door.

5. Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus, azijn, honing, mosterd en ketchup toe en roer goed door.

6. Vul de kalkoen met het groentemengsel en sluit de opening met keukentouw.

7. Leg de kalkoen in een ovenschaal en giet de rest van het groentemengsel eromheen.

8. Bak de kalkoen in de oven gedurende 2,5 uur.

9. Haal de kalkoen uit de oven en laat 10 minuten rusten.

10. Snijd de kalkoen in plakken en serveer met het groentemengsel.

Eet smakelijk!

Gevulde kalkoen amerikaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven