Gevuld speculaas

Gevulde speculaas is een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een kruidig, zoet gebak dat wordt gevuld met een lekkere vulling. In dit recept gebruiken we een vulling van amandelspijs, maar je kunt ook andere vullingen gebruiken zoals rozijnen, noten of chocolade. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijk gevulde speculaas die je meteen kunt opeten.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 2 eieren

– 2 theelepels speculaaskruiden

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 200 gram amandelspijs

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een soepel deeg.

3. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Rol elk stuk deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

4. Leg de amandelspijs op één lap deeg en bedek deze met de andere lap deeg. Druk de randen goed aan zodat de vulling goed wordt afgesloten.

5. Bestrijk de bovenkant van de gevulde speculaas met de melk.

6. Bak de gevulde speculaas in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de gevulde speculaas afkoelen en geniet ervan!

Gevuld speculaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven