Geschnetzeltes

Geschnetzeltes is een klassiek Oostenrijks gerecht dat bestaat uit kleine stukjes vlees, meestal kip of kalkoen, geserveerd met een saus. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. In dit recept gebruiken we kipfilet, champignons, uien en paprika’s om een heerlijke geschnetzeltes te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 2 uien, in dunne ringen gesneden
– 2 paprika’s, in dunne reepjes gesneden
– 200 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.

2. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de paprika’s, champignons, bloem, tomatenpuree, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door.

4. Voeg de kippenbouillon toe en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de geschnetzeltes met rijst of aardappelpuree.

Geschnetzeltes

Geef een reactie

Schuiven naar boven