Gerookte makreel aardappel

Gerookte makreel aardappel is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Het is een perfecte combinatie van gerookte makreel, aardappelen en een verscheidenheid aan kruiden. Het is een gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt het recept voor gerookte makreel aardappel.

Ingrediënten:

– 2 gerookte makreel filets

– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

– 1 eetlepel verse dille, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.

3. Voeg de knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en meng goed.

4. Bak de aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten.

5. Voeg de gerookte makreel filets toe aan de ovenschaal en bak nog eens 10 minuten.

6. Voeg het citroensap toe en meng goed.

7. Voeg de peterselie en dille toe en meng goed.

8. Serveer de gerookte makreel aardappel warm of koud.

Gerookte makreel aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven