Germknödel

Germknödel is een traditioneel Oostenrijks gerecht dat bestaat uit een grote, luchtige deegbal gevuld met appelmoes en geserveerd met poedersuiker en kaneel. Het is een heerlijk dessert dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier om de restjes appelmoes te gebruiken. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 1/2 theelepel zout

– 2 eieren

– 150 ml melk

– 100 gram boter, gesmolten

– 2 kopjes appelmoes

– Poedersuiker en kaneel voor het serveren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.

3. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe en kneed tot een soepel deeg.

4. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

5. Snijd het deeg in stukken van ongeveer 5 cm.

6. Leg een lepel appelmoes op elk stuk deeg en vouw de randen naar binnen.

7. Leg de Germknödel op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de Germknödel in de oven gedurende 20-25 minuten.

9. Serveer de Germknödel met poedersuiker en kaneel.

Germknödel

Geef een reactie

Schuiven naar boven