Gepofte spelt

Gepofte spelt is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een lekker alternatief voor gewone aardappelen en heeft een licht zoete smaak. In dit recept wordt gepofte spelt gecombineerd met knapperige groenten, kruiden en een lekkere dressing. Het is een perfecte maaltijd voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Ingrediënten:

– 500 gram gepofte spelt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in dunne plakjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Voor de dressing:

– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel mosterd

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de gepofte spelt in een ovenschaal en voeg de ui, knoflook, wortel, paprika, olijfolie, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Zet de ovenschaal in de oven en bak de gepofte spelt gedurende 25 minuten.

4. Terwijl de gepofte spelt in de oven staat, maak je de dressing. Doe de olijfolie, citroensap, honing en mosterd in een kom en mix alles goed door elkaar.

5. Haal de gepofte spelt uit de oven en giet de dressing erover. Meng alles goed door elkaar.

6. Serveer de gepofte spelt met de knapperige groenten en de lekkere dressing. Eet smakelijk!

Gepofte spelt

Geef een reactie

Schuiven naar boven