Gepocheerd ei

Gepocheerd ei is een heerlijk en gezond ontbijt dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je kunt variëren met verschillende ingrediënten. In dit recept gaan we een gepocheerd ei maken met een knapperige salade van rucola, tomaat en feta. Dit is een heerlijke combinatie van smaken die je zeker zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 eieren

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 handje rucola

– 1 tomaat, in blokjes gesneden

– 50 gram feta, in blokjes gesneden

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water en azijn aan de kook.

2. Zet het vuur laag en breek de eieren voorzichtig in het water.

3. Laat de eieren 5 minuten zachtjes koken.

4. Haal de eieren uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken.

5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de rucola, tomaat en feta toe.

6. Bak de salade 2-3 minuten en breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de gepocheerde eieren met de salade.

Eet smakelijk!

Gepocheerd ei

Geef een reactie

Schuiven naar boven