Gemista is een traditionele Griekse ovenschotel die wordt gemaakt met gevulde paprika’s, tomaten en aubergines. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de smaken van de Griekse keuken te ervaren. In dit recept worden de groenten gevuld met een mengsel van rijst, gehakt, uien, knoflook, kruiden en tomatenpuree. De ovenschotel wordt afgemaakt met een laagje kaas en gebakken totdat de groenten gaar zijn en de kaas gesmolten is. Dit recept is een geweldige manier om de smaken van de Griekse keuken te ervaren en een heerlijke maaltijd te maken.
Ingrediënten:
– 4 grote paprika’s
– 2 grote tomaten
– 2 grote aubergines
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 500 gram gehakt
– 1 kopje rijst
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 kopje geraspte kaas
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de paprika’s, tomaten en aubergines in de helft en verwijder de zaadjes.
3. Bak het gehakt in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak totdat het gehakt gaar is.
4. Voeg de rijst, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door.
5. Vul de paprika’s, tomaten en aubergines met het gehaktmengsel.
6. Leg de gevulde groenten in een ovenschaal en strooi de kaas erover.
7. Bak de gemista in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de groenten gaar zijn en de kaas gesmolten is.
8. Serveer de gemista warm.