Gemberkoekjes

Gemberkoekjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze gemberkoekjes zijn heerlijk kruidig en hebben een heerlijke crunch. Ze zijn perfect om te serveren bij een kopje thee of als een lekkere snack. Met deze recept kun je in een handomdraai een heerlijke portie gemberkoekjes maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels gemberpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel nootmuskaat

– 1/4 theelepel zout

– 100 gram koude boter, in blokjes

– 100 gram bruine basterdsuiker

– 2 eetlepels gemberstroop

– 2 eetlepels melk

– 1 ei

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de boter toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg.

4. Voeg de suiker, gemberstroop, melk en ei toe en kneed tot een soepel deeg.

5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

6. Steek met een koekvormpje koekjes uit het deeg.

7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de koekjes in ongeveer 10-12 minuten goudbruin.

9. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

10. Serveer de koekjes met een kopje thee of als een lekkere snack.

Gemberkoekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven