Gemberbier

Gemberbier is een heerlijk, verfrissend bier dat gemaakt wordt met gemberwortel. Het is een populaire drank in veel landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Het is een lekker alternatief voor de traditionele bieren en heeft een unieke smaak. Hieronder volgt een recept voor het maken van gemberbier.

Ingrediënten:

– 2 liter pils
– 2 eetlepels gemberwortel, fijngehakt
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1 eetlepel citroensap
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Breng de pils aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de gemberwortel, bruine suiker, citroensap, kaneel en nootmuskaat toe en roer goed.

3. Laat het mengsel 10 minuten koken.

4. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.

5. Giet het bier in flessen of een karaf en bewaar het in de koelkast.

6. Serveer het gemberbier gekoeld.

Geniet van je heerlijke gemberbier!

Gemberbier

Geef een reactie

Schuiven naar boven