Gember

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang wordt gebruikt in de keuken. Het heeft een kruidige, pittige smaak en is een populaire toevoeging aan veel gerechten. In dit recept gebruiken we gember om een heerlijke, pittige saus te maken die perfect is voor bij vis, kip of vlees.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels gemberpoeder

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 2 eetlepels honing

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel chilipeper

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 eetlepel gedroogde ui

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom tot een gladde saus.

2. Verwarm de saus in een pan op middelhoog vuur.

3. Roer regelmatig en laat de saus 5-7 minuten zachtjes koken.

4. Haal de saus van het vuur en laat afkoelen.

5. Serveer de saus bij vis, kip of vlees.

Geniet van deze heerlijke gember saus!

Gember

Geef een reactie

Schuiven naar boven