Gele rijst

Gele rijst is een heerlijke, smaakvolle manier om je maaltijd te verrijken. Het is een klassieke Indiase gerecht dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier om je maaltijd te verrijken. In dit recept gebruiken we kurkuma, een kruid dat een gele kleur geeft aan de rijst, en kokosmelk voor een romige textuur. Dit recept is een geweldige manier om je maaltijd te verrijken en is een heerlijke manier om je maaltijd te verrijken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmati rijst
– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 kopje kokosmelk
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Breng 2 kopjes basmati rijst aan de kook in een pan met 2 kopjes water.

2. Voeg 2 eetlepels kurkuma toe aan de rijst en kook de rijst verder totdat het gaar is.

3. Verwarm 2 eetlepels kokosolie in een andere pan en voeg de kokosmelk toe.

4. Voeg de gekookte rijst toe aan de kokosmelk en kook het geheel op laag vuur totdat de rijst gaar is.

5. Breng op smaak met zout en serveer.

Gele rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven