Gele daal

Gele daal is een heerlijke Indiase maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een gerecht dat veel vezels, eiwitten en koolhydraten bevat, waardoor het een gezonde en voedzame maaltijd is. Het is ook een gerecht dat veel smaak heeft, dus het is een geweldige optie voor een gezonde maaltijd. Hier is een recept voor gele daal dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kopje gele linzen
– 2 kopjes water
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kopje kokosmelk
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de kurkuma, komijn, garam masala, chili poeder en zout toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de linzen toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en breng aan de kook.

6. Zet het vuur lager en laat de linzen ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de kokosmelk toe en roer goed.

8. Laat nog een paar minuten koken tot de linzen gaar zijn.

9. Serveer de gele daal met rijst of naanbrood.

Gele daal

Geef een reactie

Schuiven naar boven