Gele bieten

Gele bieten zijn een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn rijk aan vezels, vitamine C en mineralen. In dit recept worden gele bieten gebakken met knoflook, ui en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 gele bieten, geschild en in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de olijfolie in een ovenschaal en voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer goed door.

3. Voeg de gele bieten toe en roer goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de gele bieten gedurende 25-30 minuten.

5. Serveer de gele bieten warm met wat extra olijfolie en kruiden.

Gele bieten

Geef een reactie

Schuiven naar boven