Gehaktbal librije

Librije’s gehaktbal is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes gemaakt van rundergehakt, uien, eieren, paneermeel en kruiden. De gehaktballetjes worden gekookt in een saus van tomaten, uien, wortelen en kruiden. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd. Hieronder volgt het recept voor Librije’s gehaktbal.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 eieren
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder

Voor de saus:

– 2 uien, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt, de ui, eieren, paneermeel, zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder in een kom. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

2. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel.

3. Verhit een scheut olie in een grote pan en bak de gehaktballetjes aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de uien, wortels, tomaten, tomatenpuree, zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

5. Breng de saus aan de kook en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de gehaktballetjes met de saus en aardappelpuree of rijst.

Gehaktbal librije

Geef een reactie

Schuiven naar boven