Gebonden paprikasoep

Gebonden paprikasoep is een heerlijke, romige soep die perfect is voor een koude winteravond. Deze soep is gemaakt met paprika’s, uien, knoflook, tomatenpuree, room en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. De soep is heerlijk als voorgerecht of als hoofdgerecht met een stukje brood. Hieronder volgt het recept voor gebonden paprikasoep.

Ingrediënten:

– 2 grote paprika’s, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter kippenbouillon
– 250 ml slagroom
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.

3. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de slagroom toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de paprikapoeder, tijm, zout en peper toe en roer goed door.

8. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

9. Breng de soep op smaak met zout en peper.

10. Serveer de soep met een stukje brood.

Gebonden paprikasoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven