Gebonden champignonsoep

Gebonden champignonsoep is een heerlijke, romige soep die een perfecte maaltijd maakt. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt geserveerd in restaurants en thuis. Deze versie is gemaakt met champignons, room, boter, ui, wortelen, knoflook en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Hieronder staat het recept voor gebonden champignonsoep.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 1 ui, fijngehakt

– 2 wortelen, in kleine stukjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 500 gram champignons, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– 1/2 kopje room

– 1/2 theelepel tijm

– 1/2 theelepel oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortelen en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de bloem toe en roer goed.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuten koken.

5. Voeg de room, tijm, oregano, zout en peper toe en roer goed.

6. Laat de soep nog een paar minuten koken tot de soep gebonden is.

7. Serveer de soep met wat extra room en kruiden.

Eet smakelijk!

Gebonden champignonsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven