Gebakken zoete aardappel is een heerlijk en gezond alternatief voor gebakken aardappelen. Het is een lekker en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De zoete smaak van de zoete aardappel combineert perfect met de knapperige korst die je krijgt door het bakken. Hieronder volgt een recept voor gebakken zoete aardappel.
Ingrediënten:
– 2 zoete aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
3. Doe de zoete aardappelblokjes in een kom en voeg de olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, oregano en basilicum toe. Meng alles goed door elkaar.
4. Leg de zoete aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bak de zoete aardappelblokjes in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar en knapperig zijn.
6. Serveer de gebakken zoete aardappel met wat extra olijfolie en wat verse kruiden naar keuze.