Gebakken witte kool

Gebakken witte kool is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte manier om de smaak van witte kool te versterken en het is ook een geweldige manier om de kool te combineren met andere ingrediënten. In dit recept gebruiken we knoflook, ui, paprika en een beetje olijfolie om de kool te bereiden. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat je zowel als bijgerecht als hoofdgerecht kunt serveren.

Ingrediënten:

– 1 kop witte kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak deze ongeveer 5 minuten, of totdat de ui glazig is.

3. Voeg de kool toe en bak deze ongeveer 10 minuten, of totdat de kool zacht is.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer warm.

Gebakken witte kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven