Gebakken vis

Gebakken vis is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. In dit recept gebruiken we kabeljauw, maar je kunt ook andere vissoorten gebruiken. We serveren de vis met een knapperige korst en een frisse salade.

Ingrediënten:

– 4 kabeljauwfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje paneermeel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kabeljauwfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

4. Bestrijk de vis met het mengsel.

5. Strooi de paneermeel over de vis.

6. Bak de vis in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

7. Serveer de gebakken vis met een frisse salade.

Gebakken vis

Geef een reactie

Schuiven naar boven