Gebakken tartaar

Gebakken tartaar is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van verschillende ingrediënten, waaronder gehakt, ui, knoflook, ei, peterselie en kruiden. Het is een gerecht dat je kunt serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke gebakken tartaar kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ei
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, ei, peterselie, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en vorm er 8 platte burgers van.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven. Bak de burgers in ongeveer 10 minuten gaar.

6. Serveer de gebakken tartaar met wat salade en stokbrood.

Eet smakelijk!

Gebakken tartaar

Geef een reactie

Schuiven naar boven