Gebakken aardappels

Gebakken aardappels zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Deze gebakken aardappels zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Ze zijn heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade. Hieronder volgt het recept voor gebakken aardappels.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Bestrooi met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.

4. Roer alles goed door elkaar zodat de aardappelblokjes goed bedekt zijn met de kruiden.

5. Bak de aardappelblokjes in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze krokant en goudbruin zijn.

6. Serveer de gebakken aardappels warm.

Gebakken aardappels

Geef een reactie

Schuiven naar boven