Gebakken aardappelen met groenten

Gebakken aardappelen met groenten is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Je kunt de aardappelen en groenten naar smaak variëren, waardoor het een lekker en veelzijdig gerecht is. Hieronder volgt het recept voor gebakken aardappelen met groenten.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 paprika’s, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld oregano, tijm, rozemarijn)
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortel, paprika en tomaat toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de kruiden, zout en peper toe en roer goed door.

5. Verdeel de aardappel-groentenmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak gedurende 25-30 minuten, of totdat de aardappelen gaar zijn.

6. Serveer de gebakken aardappelen met groenten warm.

Gebakken aardappelen met groenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven