Garnalenkroketten

Garnalenkroketten zijn een heerlijk hapje dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Deze kroketten zijn gevuld met een heerlijke mix van garnalen, ui, knoflook, peterselie en een vleugje citroen. Ze zijn perfect als snack of als bijgerecht bij een maaltijd. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke garnalenkroketten.

Ingrediënten:

– 500 gram gekookte garnalen

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ei

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 kopje bloem

– 1 kopje paneermeel

– Olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de garnalen, ui, knoflook, peterselie, citroensap, olijfolie, ei, zout en peper in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de bloem en paneermeel toe en meng alles goed door elkaar.

4. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur.

5. Neem een lepel van het garnalenmengsel en vorm er een kroket van.

6. Bak de kroketten in de olie tot ze goudbruin zijn.

7. Leg de kroketten op een bakplaat met bakpapier en zet ze in de oven voor 10 minuten.

8. Serveer de kroketten warm met een dip naar keuze.

Garnalenkroketten

Geef een reactie

Schuiven naar boven