Garnalen voorgerecht

Garnalen zijn een heerlijk voorgerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept worden de garnalen gebakken in een kruidige saus met knoflook, chilipepers en citroen. Het resultaat is een smaakvolle, kruidige garnalen voorgerecht dat perfect is als aperitief of als bijgerecht bij een maaltijd. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijk, smaakvol voorgerecht.

Ingrediënten:

– 500 gram grote garnalen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 rode chilipepers, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier.

3. Meng de knoflook, chilipepers, olijfolie, citroensap, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

4. Voeg de garnalen toe aan de kom en meng alles goed.

5. Leg de garnalen op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de garnalen gedurende 10-15 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Serveer de garnalen warm als voorgerecht.

Garnalen voorgerecht

Geef een reactie

Schuiven naar boven