Garnalen met rijst

Garnalen met rijst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De combinatie van knapperige garnalen, kruidige rijst en frisse groenten maakt dit gerecht heerlijk en smakelijk. Hieronder volgt het recept voor garnalen met rijst.

Ingrediënten:

– 500 gram grote garnalen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1 kopje rijst
– 1/2 kopje groene erwten
– 1/2 kopje doperwten
– 1/2 kopje maïs
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verdeel de garnalen over een ovenschaal en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de garnalen in ongeveer 10 minuten gaar.

5. Breng intussen in een grote pan de kippenbouillon aan de kook.

6. Voeg de rijst toe en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Voeg de groene erwten, doperwten, maïs en peterselie toe en kook alles nog 5 minuten.

8. Serveer de garnalen met de rijst en groenten.

Garnalen met rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven