Gambas al ajillo

Gambas al ajillo is een klassiek Spaans gerecht dat bestaat uit grote garnalen gekookt in een saus van knoflook, olijfolie en chilipepers. Het is een eenvoudig gerecht dat in slechts een paar minuten klaar is. Het is een heerlijke manier om de smaak van de garnalen te versterken en het is een geweldige manier om een maaltijd te beginnen of om als bijgerecht te serveren. Hier is hoe je gambas al ajillo maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram grote garnalen
– 4 teentjes knoflook, gehakt
– 2 rode chilipepers, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook en chilipepers toe en bak ze 1-2 minuten.

3. Voeg de garnalen toe en bak ze 2-3 minuten, of tot ze gaar zijn.

4. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de garnalen meteen.

Gambas al ajillo

Geef een reactie

Schuiven naar boven