Gamba pil pil

Gamba Pil Pil is een heerlijke Spaanse gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een gerecht dat bestaat uit gamba’s (grote garnalen) die worden gekookt in een saus van olijfolie, knoflook, chilipepers en paprikapoeder. Het resultaat is een heerlijke, pittige saus die perfect is om te serveren met rijst of pasta. Hieronder volgt het recept voor Gamba Pil Pil.

Ingrediënten:

– 500 gram grote garnalen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 rode chilipepers, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook en chilipepers toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de garnalen toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

7. Serveer met rijst of pasta.

Gamba pil pil

Geef een reactie

Schuiven naar boven